חשוב לזכור שהדבר אולי החשוב ביותר בהקשר של מוטיבציה הוא שככל שנצליח להתאמן גם שלא ממש מתחשק לנו, או נמנע מאכילה של חתיכת עוגה מיותרת או ג'אנק פוד מאוחר בלילה, כך נחזק שריר פנימי של רצון ונבנה יותר ביטחון ביכולת שלנו להימנעות. בעצם מדובר בסוג של חיזוק חיובי לעצמנו כאשר בזכות הוויתור אנו הופכים חזקים יותר וגאים בעצמנו על כך שעשינו את ההחלטה הנכונה ולא הלכנו בדרך הקצרה לסיפוק מיידי.
אז מה עושים בכדי להקל על עצמנו לבחור נכון?
1. התחייבו מראש! תקבעו עם חבר/ה או מאמן כושר, תרשמו לשיעורים ספציפיים בסטודיו, תחליטו שהיום אתם לא אוכלים ג'אנק פוד בכלל. כשאתם קובעים עם אדם נוסף, או אפילו אם אתם מתחייבים כלפי עצמכם באופן ברור לגבי משהו מאוד ספציפי, סביר יותר להניח שתממשו את ההתחייבות מאשר אם זו תהיה התחייבות כללית מדי ו"באוויר".
2. תזכרו את המטרות שלכם ותדמיינו אותם. קצת כמו בספר "הסוד" ברגע שאנחנו יודעים לאן אנחנו רוצים להגיע ויש לנו סוג של חזון, אפשר לתרגל סוג של סימולציית דימיון מודרך ולהרגיש כיצד נראה בקיץ הקרוב בחוף הים למשל.
3. תזכרו בכל הפעמים בהם לא התחשק לכם להתאמן ובכל זאת הלכתם למכון כושר או עשיתם שיעור בסטודיו שלאחריו הרגשתם נפלא ומלאי אנרגיה.
4. אל תחשבו יותר מדי! התעסקות יתרה במשהו יכולה להציף רגשות שליליים שמקשים עלינו לפעול. לפעמים פשוט עושים כי זה מה שהחלטנו מראש ולא כי ממש בא לנו על זה. חשוב לזכור שהאנשים שמתאמנים על בסיס יום יומי הם לא מיוחדים וגם הם לא נהנים מכל רגע במכון כושר.
זה הכל להיום מקווה שזה יעזור 🙂
דרך אגב, אני מזמין אתכם להתרשם ממבצע ההיכרות שלי לתקופה הקרובה בקישור הבא:
בהצלחה!
יום מעולה
אלון רינג – מאמן כושר